Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Novi Sad, 11. mart 2024 - Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.

LSV

Nepotrebno insistiranje na gradnji verskog objekta gde mu mesto nije i ignorisanje poziva predstavnika MZ Liman, koji je upućen gradonačelniku i nadležnim gradskim upravama, ujedinio je stanovnike ovog dela grada u borbi za očuvanjem preostalih zelenih površina, ali i prava na mišljenje i odlučivanje.

Gotovo svi prisutni građani podržali su zaključak Saveta MZ Liman u kojem se kaže da se protive izgradnji bilo kakvog objekta na zelenoj površini kod Štranda. Dakle, ne žele ni verski, ni sportski, ni bilo kakav drugi objekat na površini koja je predviđena za, kako je to navedeno u Generalnom urbanističkom planu,  turističko-rekreativne sadržaje.

LSV – VOJVOĐANI podržavaju ovaj zaključak i pozivaju sve Novosađane i Novosađanke, sve Vojvođane i Vojvođanke da se organizuju i na ovakav ili sličan način pokažu da znaju svoja prava i da su spremni da ih odbrane.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook