Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

SARAJEVO / NOVI SAD - Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za N1 Sarajevo.

LSV

- Srbija bi izgubila time kao zemlja ništa - ona bi samo dobila i zato sam ja pokušao da u Deklaraciji o Srebrenici uđe ta reč genocid da bi bilo jasno da se mora raskinuti sa tom ideologijom. Ko je Srbin taj mora da razmišlja na određeni način i da u svemu tome saučestvuje u kompletnom projektu, to je ono zbog čega, ako se kaže genocid, nisu u pitanju samo Srbi kao narod, niti Srbija kao država, nego jedan koncept političkog razmišljanja koji vodi ka tome da je Srbija, dokle god se stigne, a da u njoj mogu da žive samo oni koji razmišljaju kao takozvane patriote, misle da treba – dodao je on. 

Čanak je u „Novom danu“ rekao i da ne bi rekao da Srbija ne poštuje presude Međunarodnog suda, navodeći da je u jednom periodu isporučivala tražene osobe Hagu. Govoreći o odnosima između Bosne i Hercegovine i Srbije, kazao je da je Tribunal amnestirao ideologiju, kao i da se ne može očekivati da neko „od spolja rešava naše odnose“, kao i da se to ne može učiniti bez jasnog suočavanja sa tim šta je dovelo do svega ovoga.

- Po mom mišljenju jedan od najodgovornijih za sve to je bio režim Slobodana Miloševića i njegov velikosrpski koncept kojim se pokušavala preuzeti Jugoslavija. A pošto nije, onda je bilo „daj šta daš" - kazao je Nenad Čanak.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 10. 2020. | Komentara: 0

LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne državne organe da spreče okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras, povodom otvaranja umetničkog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook