Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

SARAJEVO / NOVI SAD - Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za N1 Sarajevo.

LSV

- Srbija bi izgubila time kao zemlja ništa - ona bi samo dobila i zato sam ja pokušao da u Deklaraciji o Srebrenici uđe ta reč genocid da bi bilo jasno da se mora raskinuti sa tom ideologijom. Ko je Srbin taj mora da razmišlja na određeni način i da u svemu tome saučestvuje u kompletnom projektu, to je ono zbog čega, ako se kaže genocid, nisu u pitanju samo Srbi kao narod, niti Srbija kao država, nego jedan koncept političkog razmišljanja koji vodi ka tome da je Srbija, dokle god se stigne, a da u njoj mogu da žive samo oni koji razmišljaju kao takozvane patriote, misle da treba – dodao je on. 

Čanak je u „Novom danu“ rekao i da ne bi rekao da Srbija ne poštuje presude Međunarodnog suda, navodeći da je u jednom periodu isporučivala tražene osobe Hagu. Govoreći o odnosima između Bosne i Hercegovine i Srbije, kazao je da je Tribunal amnestirao ideologiju, kao i da se ne može očekivati da neko „od spolja rešava naše odnose“, kao i da se to ne može učiniti bez jasnog suočavanja sa tim šta je dovelo do svega ovoga.

- Po mom mišljenju jedan od najodgovornijih za sve to je bio režim Slobodana Miloševića i njegov velikosrpski koncept kojim se pokušavala preuzeti Jugoslavija. A pošto nije, onda je bilo „daj šta daš" - kazao je Nenad Čanak.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook