Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je za RTV da Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. godine do danas duguje 240 milijardi dinara.

LSV
 
- Pokrajinski budžet nikada od donošenja Ustava do danas nije iznosio najmanje sedam procenata, kako kaže 184. član Ustava Republike Srbije. Tako da je donošenje i ovog budžeta protivustavno. Republička administracija opet postupa protivustavno i to nije dobro niti za AP Vojvodinu, niti za Republiku Srbiju, jer Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. do danas duguje već 240 milijardi dinara – istakla je Sedlarević odgovarajući na pitanje „Da li je smanjenje pokrajinskog budžeta ima veze sa tim što je 2016. izborna godina?“ u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a. Ona je novinarima rekla i da ne zna da li to ima veze, ali da može biti jedan od mogućih razloga.
 
- Ono čemu svedočimo je da od donošenja Ustava 2006. godine do danas, svake godine AP Vojvodina je bivala zakidana od nekoliko do nekoliko desetina milijardi dinara svake godine, od strane republičke administracije – dodala je.
 
Govoreći o najavi otvaranja pregovaračkih poglavlja, Maja Sedlarević, koja je i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine predočava da preko 70 odsto svega što se dešava u pregovaranju je na nivou lokalnih samouprava i regionalnih vlasti i da bi tu trebalo pružiti ogromnu podršku i lokalnim i regionalnim vlastima.
 
- Tu vidim posebnu ulogu pokrajine Vojvodine - podvlači Sedlarević.

(BILSV, 11.12.2015)Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Izjave | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Ljudi žele promene ali ne vide ko bi ih sproveo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da će UDS imati svoje predstavnike u skupštinama na sva tri nivoa vlasti, ali ističe da će mu to biti najčudniji izbori na kojima je do sada učestvovao, što zbog prekida izbornih radnji usled epidemije koronavirusa, zabrane okupljanja, ali i čudnih vremenskih prilika koje ne dozvoljavaju ulične akcije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook