RZS da kaže koliko ima Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

RZS da kaže koliko ima Vojvođana

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za juče za list Danas da će poslaničkim pitanjem tražiti od Republičkog zavoda za statistiku da saopšti koliko se građana na poslednjem popisu izjasnilo kao Vojvođani.

Aleksandra Jerkov

RZS je, objavljujući rezultate popisa, saopštio da se 30.771 građanin izjasnio po regionalnoj pripadnosti, ali ih nisu razvrstavali po nacionalnosti.

- Verujem da se većina od 30.000 građana koji su svrstani u takozvanu regionalnu pripadnost izjasnila kao Vojvođani. Meni bi bilo izuzetno značajno da RZS saopšti te podatke. Niko nema pravo da nečije izjašnjavanje o nacionalnosti obesmisli. Ovde je isključivo važna odbrana prava da svako može da se izjasni onako kako hoće i kako se oseća – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05.12.2012)



Izjave | Utorak, 05. 03. 2013. | Komentara: 0

Nema razloga za vanrednim pokrajinskim izborima

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da je legitimno i u opisu posla opozicije da traži vanredne izbore.
Izjave | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Ministri izbegavaju odgovore

BEOGRAD – Vlada Srbije i njeni ministri sve češće izbegavaju da odgovaraju na sva pitanja koja im postavljaju poslanici Narodne skupštine, piše list Danas, dodajući da su im odgovori šturi, selektivni, nekompletni, kao i da se  prečesto svode na citiranje zakonska i ostalih propisa i ne sadrže informaciju od važnosti za građane koji su i inicirali postavljanje pitanja.
Izjave | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Neophodna veća odgovornost u gradu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je, odgovarajući na pitanje “Šta je teže rešiti: Problem sa bezbednosti u Novom Sadu ili spor sa ATP Vojvodina”, da je šteta koju grad mora da plati u sporu sa ATP-om ogromna, ali da to nije ništa u poređenju sa štetom koja bi mogla nastati ukoliko se grad dovede u još nebezbednije stanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook