Ministri izbegavaju odgovore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Ministri izbegavaju odgovore

BEOGRAD – Vlada Srbije i njeni ministri sve češće izbegavaju da odgovaraju na sva pitanja koja im postavljaju poslanici Narodne skupštine, piše list Danas, dodajući da su im odgovori šturi, selektivni, nekompletni, kao i da se  prečesto svode na citiranje zakonska i ostalih propisa i ne sadrže informaciju od važnosti za građane koji su i inicirali postavljanje pitanja.

Olena Papuga

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga tri puta je neuspešno postavljala pitanja koja su se odnosila na udžbenike za nacionalne manjine, dodaje Danas.
– I pored moje upornosti, problem udžbenika do danas nije rešen, pa deca koja dolaze iz nacionalnih zajednica uče iz starih knjiga na maternjem jeziku ili iz knjiga na srpskom. Umesto da dobijem odgovor kada će novi udžbenici biti štampani, iz Ministarstva prosvete su mi samo citirali zakon – rekla je Papuga. Dodala je da ima primedbe i na rad skupštinskih službi jer neredovno prosleđuju pitanja ministrima.

(BILSV, 04. 03. 2013.)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook