Ministri izbegavaju odgovore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Ministri izbegavaju odgovore

BEOGRAD – Vlada Srbije i njeni ministri sve češće izbegavaju da odgovaraju na sva pitanja koja im postavljaju poslanici Narodne skupštine, piše list Danas, dodajući da su im odgovori šturi, selektivni, nekompletni, kao i da se  prečesto svode na citiranje zakonska i ostalih propisa i ne sadrže informaciju od važnosti za građane koji su i inicirali postavljanje pitanja.

Olena Papuga

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga tri puta je neuspešno postavljala pitanja koja su se odnosila na udžbenike za nacionalne manjine, dodaje Danas.
– I pored moje upornosti, problem udžbenika do danas nije rešen, pa deca koja dolaze iz nacionalnih zajednica uče iz starih knjiga na maternjem jeziku ili iz knjiga na srpskom. Umesto da dobijem odgovor kada će novi udžbenici biti štampani, iz Ministarstva prosvete su mi samo citirali zakon – rekla je Papuga. Dodala je da ima primedbe i na rad skupštinskih službi jer neredovno prosleđuju pitanja ministrima.

(BILSV, 04. 03. 2013.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook