Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.

LSV

Potpuno je nevažno koja je od dve jučerašnje Dačićeve izjave ispravna.
Nijedna ne ide u prilog evropskim integracijama Srbije.

Činjenica je da Dačić zamera EU da pokušava da smanji teritoriju Srbije, zaboravljajući da je ona smanjena upravo u vreme kada je SPS prošli put imao premijera i kada nas je uvukao u rat sa najvećom svetskom vojnom silom.

Od ostalih državnih zvaničnika prethodno smo čuli da nema potrebe da srljamo u Evropu, da nećemo trčati ni za kakvim datumima, a posle dužeg vremena mogu se čuti i ministri koji sa ushićenjem govore o „majčici Rusiji“.

Istovremeno, premijer  je, prilikom otkazivanja Parade ponosa, Evropsku uniju stavio u istu ravan sa ekstremističkim organizacijama, dok predsednik skoro svakom svojom izjavom u inostranstvu narušava dugo i teško građene dobre odnose u regionu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da otvoreno kažu građanima da li je Srbija odustala od evropskih integracija.

Protivljenje ulasku Srbije u Evropsku uniju je legitiman politički stav i svaka stranka ima pravo na njega. DSS i SRS su časno platile cenu toga što se njihov antuevropski stav ne poklapa sa mišljenjem građana.

Ukoliko su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije promenile svoj stav o priključenju EU, imaju obavezu da građanima to na vreme predoče i da ponovo izađu na izbore.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 05. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak na sastanku sa delegacijom Možemo!

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se juče u Zagrebu sa delegacijom koalicije Možemo! kopredsednicom Sandrom Benčić i Lukom Korlaetom. 
Saopštenja | Utorak, 03. 08. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak na centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama Oluje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prisustvovao je danas centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama vojne operacije „Oluja“.
Saopštenja | Nedelja, 01. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak se sastao sa evropskim poslanikom Toninom Piculom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se juče u Rovinju sa poslanikom Evropskog parlamenta Toninom Piculom.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook