Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.

LSV

Potpuno je nevažno koja je od dve jučerašnje Dačićeve izjave ispravna.
Nijedna ne ide u prilog evropskim integracijama Srbije.

Činjenica je da Dačić zamera EU da pokušava da smanji teritoriju Srbije, zaboravljajući da je ona smanjena upravo u vreme kada je SPS prošli put imao premijera i kada nas je uvukao u rat sa najvećom svetskom vojnom silom.

Od ostalih državnih zvaničnika prethodno smo čuli da nema potrebe da srljamo u Evropu, da nećemo trčati ni za kakvim datumima, a posle dužeg vremena mogu se čuti i ministri koji sa ushićenjem govore o „majčici Rusiji“.

Istovremeno, premijer  je, prilikom otkazivanja Parade ponosa, Evropsku uniju stavio u istu ravan sa ekstremističkim organizacijama, dok predsednik skoro svakom svojom izjavom u inostranstvu narušava dugo i teško građene dobre odnose u regionu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da otvoreno kažu građanima da li je Srbija odustala od evropskih integracija.

Protivljenje ulasku Srbije u Evropsku uniju je legitiman politički stav i svaka stranka ima pravo na njega. DSS i SRS su časno platile cenu toga što se njihov antuevropski stav ne poklapa sa mišljenjem građana.

Ukoliko su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije promenile svoj stav o priključenju EU, imaju obavezu da građanima to na vreme predoče i da ponovo izađu na izbore.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook