Borbu protiv fašizma voditi svakog dana, svakog sata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Borbu protiv fašizma voditi svakog dana, svakog sata

Novi Sad, 09. maj - Republika Srbija dočekuje Dan pobede nad fašizmom zapuštenih spomenika herojima koji su ginuli za slobodu, pokušajima prekrajanja istorijskih činjenica kako bi se izjednačila uloga četnika i partizana, ali i uz delovanje raznih  fašističkih i neonacističkih grupa i pokreta, iako je neke od njih zabranio Ustavni sud.

LSV
 
Srozala se, čak, na to da je na obeležavanju sedamsedetogodišnjice pobede nad fašizmom predstavlja osoba koja baštini tekovine poraženih kolaboracionističkih snaga, saradnika okupatora i fašista koji su pobeđeni 9. maja 1945.
 
Ova zemlja, a naročito njeni junaci i oslobodioci koji su u borbi sa fašistima izgubili živote, zaslužuju da ta borba ne prestane nijednog dana, nijednog sata. Zaslužuju da se barem jedno ministarstvo, ili kancelarija, ili radna grupa bavi očuvanjem antifašističkih tradicija intenzivno svakog dana i sata u godini – na ulici, edukativnim materijalima, zakonima, dokumentarnim filmovima, očuvanjem spomenika i datuma, i na razne druge načine. Ministarstvo za rad i boračka pitanja je tu jedna od adresa, ali očito ne dovoljna.
 
Jer,  što je više antifašizma u Srbiji, to je više mira, bezbednosti i stabilnosti u Srbiji i regionu.
 
Upravo je antifašizam jedna od temeljnih vrednosti na kojima je izgrađena
Evropska unija kojoj težimo, ali i evropska Vojvodina koja je 31. jula 1945. godine odlučila da se kao autonomna pokrajina priključi Srbiji.
 
Iskustva, potencijali i specifičnosti  AP Vojvodine na putu Republike Srbije ka evropskim integracijama su predugo nedovoljno iskorištena šansa. Krajnji je trenutak da se to promeni u mesecima u kojima očekujemo da EU konačno otvori pregovaračka poglavlja sa Srbijom.
 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook