LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Novi Sad, 22. april 2024 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 

LSV

Stav izbornog štaba novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI je da se uslovi nisu popravili, da zastupljenost opozicionih stranaka u medijima nije bolja, da će demokratičnost ovih izbora takođe biti upitna, ali i da čekanjem da se uslovi poprave ova štetna vlast ne može biti promenjena. Mišljenje izbornog štaba je da se na predstojeće izbore mora izaći, a konačnu odluku u sredu donose najviši stranački organi.

Naša je obaveza da građanima Novog Sada ponudimo alternativu vladajućoj stranci koja je naš grad pretvorila u urbanističko bojište, koja je dovela do toga da na ulicama nismo bezbedni, da su nam životi ugroženi ako mislimo drugačije od onog što njima odgovara.

Ako se uspe u nameri da u našem gradu dođe do promene vlasti, to će sasvim sigurno biti zamajac za promenu vlasti i na drugim nivoima.

Novi Sad jeste naša kuća, Vojvodina jeste naša pokrajina, ali je Republika Srbija naša država koja je, od kada je vode naprednjaci, sve ugroženija i svakom njihovom odlukom sve bliža izolaciji. 

Moramo se boriti za naš grad, moramo nastaviti borbu i za našu pokrajinu jer im je san da je ukinu, moramo se boriti za našu državu Srbiju, jedinu koju imamo.

Predsedništvo i Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI je svim izbornim štabovima, pa tako i novosadskom,  dostavilo odluku da samostalno, na lokalnom nivou mogu da odlučuju o načinu učešća na izborima, samostalno ili udruženo sa drugim opozicionim strankama. Istovremeno, dostavljena je odluka o zabrani bilo kakvog vida saradnje, predizbornog ili postizbornog, sa SNS i drugim strankama koje čine režim u Srbiji, Vojvodini, Novom Sadu i svim lokalnim samoupravama.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Novi Sad




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook