Delegacija LSV na kongresu EFA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 04. 2013. | Komentara: 0

Delegacija LSV na kongresu EFA

NOVI SAD, 14. april - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom i međunarodnim sekretarom Đorđem Stojšićem boravila je kao gost na kongresu EFA - European Free Alliance.

LSV

Reč je o organizaciji stranaka i pokreta iz cele Evrope pri Evropskom parlamentu koji se bore za autonomiju i regionalizam, među kojima su Škotska Nacionalna Partija, Esquera Republica Catalonia, Liga Republica Veneto i druge.

Kongres uz slogan Towards freedom (Prema slobodi), održan je u Meranu (Južni Tirol) na severu Italije, od 12. do 14. aprila.

Tom prilikom delegacija LSV je u otvorenom i prijateljskom dijalogu razmenila mišljenja i iskustva sa brojnim i uticajnim predstavnicima stranaka iz svih krajeva Evrope.

Tokom niza značajnih susreta i sastanaka dogovoreno je da će u narednih nekoliko nedelja biti definisani detalji posete LSV poslaničkom klubu EFA u Evropskom parlamentu.

Pored toga, dogovoreno je i da će Liga socijaldemokrata Vojvodine već na narednom kongresu biti u statusu posmatrača, a do kraja iduće godine i članica ove organizacije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook