Država da reaguje na nedolične istupe ambasadora Čepurina!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 11. 2017. | Komentara: 0

Država da reaguje na nedolične istupe ambasadora Čepurina!

Novi Sad, 05. novembar 2017 - Ambasador Čepurin očigledno nije svestan da Republika Srbija nije i ne planira da postane ruska gubernija, a tošto dolazi iz države gde ne postoje elementarne forme demokratskih odnosa, ne znači da može da crta mete na čelu liderima opozicije u Srbiji.

 LSV

Pošto on očigledno ne razume, mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine mu poručujemo da je u uređenim i civilizovanim evropskim društvima, opozicija jednako koliko i vlast, ravnopravan učesnik političkog sistema i njen rad se ne može delegitimisati na takav način pozivanjem na linč.

Takođe, ni jedna država koja čuva najosnovnije elemente vlastitog integriteta ne bi tolerisala da je diplomatski činovnik bilo čije vlade na ovako agresivan i neprimeren način uči šta su njeni nacionalni i državni interesi. Srbija ima i vlast i opoziciju koji su izabrani od građana i time ovlašćeni da svako u svom domenu definiše šta su interesi našeg društva. Svaka pretenzija Čepurina ili bilo kog diplomatskog činovnika neke strane zemlje ne može se tolerisati, posebno ako se iznosi u ovako agresivnoj formi.
 
 I zbog toga, ako se vlast u Srbiji ne ogradi od njegovih izjava i ne uskrati mu dalje mogućnost da nas svađa sa našim regionalnim i evropskim okruženjem, značiće samo da podržava takve stavove i da se Srbija neopozivo nalazi na putu vlastite propasti.

Bojan Kostreš
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook