Hitno smeniti Nikolić master Tomislava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 05. 2015. | Komentara: 0

Hitno smeniti Nikolić master Tomislava

Novi Sad, 17. maj - Rehabilitacija Draže Mihailovića apsolutno predstavlja jedan od najtežih udara evropskim integracijama, kao i stabilnosti zemlje i regiona u proteklih desetak godina.

canak

Sasvim je sigurno da to nije samo rehabilitacija četničkog komandanta generala Mihailovića, nego je u pitanju rehabilitacija jednog čitavog načina razmišljanja koji je doveo do užasnih pokolja po Sandžaku i istočnoj Bosni. Ta rehabilitacija je logičan uvod u rehabilitaciju onih sa kojima je Mihailović sarađivao - Adolfa Hitlera, Ante Pavelića i drugih.

Pored toga što je po sredi rehabilitacija poraženih snaga iz Drugog svetskog rata, ovo je i rehabilitacija logike i koncepta koji je doveo do ratova devedesetih. To je rehabilitacija ideologije etnički čiste Velike Srbije i korak ka rehabilitaciji zločinaca odgovornih za Srebrenicu i pre nego što su osuđeni.

Zasluga za ovo prekrajanje istorijskih činjenica, relativizaciju antifašističke borbe i podele koje nastaju i koje će nastati u zemlji i regionu, nedvosmisleno pripada Nikolić master Tomislavu, jer je insitut predsednika Srbije, predsednika svih građana, zloupotrebljen za pritisak na pravosuđe.

Kako drugačije tumačiti činjenicu da je među predlagačima rehabilitacije Smilja Avramov koju je predsednik države odlikovao na Dan državnosti pre tri meseca, a koja je bila jedan od glavnih ideologa i potpornih stubova režima Slobodana Mioševića i mračnih devedesetih. Ili, što je još gore - činjenicu da je punomoćnik predlagača rehabilitacije savetnik predsednika Srbije.

Kada se tome doda najnoviji skandal u kojem predsednik svih građana aludira na nacionalnu pripadnost pojedinih novinara, više je nego jasno da bi Nikolić master Tomislav morao hitno biti smenjen sa mesta predsednika Republike Srbije, jer će šteta koju nanosi Republici Srbiji daleko nadživeti njegov mandat.

Ukoliko se to ne dogodi, sledeće što možemo očekivati jeste da ispuni svoje obećanje iz predsedničke kampanje 2008. i „pregleda spise" kako bi preispitao da li su za ubistvo Zorana Đinđića osuđeni pravi ljudi.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook