Insistiramo na boljoj protivgradnoj zaštiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 06. 2017. | Komentara: 0

Insistiramo na boljoj protivgradnoj zaštiti

Novi Sad, 03. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da ozbiljnije shvate problem protivgradne odbrane u Srbiji i učine sve da se smanji šteta koju grad izaziva na poljoprivrednim površinama.

lsv

Kao što je poznato, sezona borbe protiv grada počela je 15. aprila i već su zabeležene oluje sa gradom.

Izmenama Zakona o borbi protiv grada ingerencije u ovoj oblasti sada ima Hidrometeorološki zavod.

Nažalost, kao i ranijih godina, prisutan je ogroman problem sa finansiranjem čitavog sistema odbrane od grada. Nedostaje raketa, a strelci su veoma slabo plaćeni ili često, čak, i neplaćeni.

Centralizovani sistem u našoj zemlji svoje negativne posledice ostavlja i na ovu oblast i sigurno je da bi sistem bolje funkcionisao da je deo ingerencija i na pokrajini i lokalnim samoupravama.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2015. godine predlagala da AP Vojvodina finansira sitem protivgradne odbrane u Vojvodini, ali za taj predlog nije bilo sluha.

Nadležni organi moraju reagovati, jer je poljoprivredna proizvodnja jedna od najvažnijih oblasti privrede u Srbiji, a grad je prethodnih godina nanosio ogromnu štetu proizvođačima, te na taj način smanjivao ukupne prihode od poljoprivrivredne proizvodnje.

Želimo bolja sistemska rešenja i zaštitu poljoprivrednih proizvođača!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook