Ljušić i Obradović da podnesu ostavke iz moralnih razloga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2013. | Komentara: 0

Ljušić i Obradović da podnesu ostavke iz moralnih razloga

NOVI SAD, 23. jun - Afera sa prodajom testova iz matematike za malu maturu na ulici, ne sme biti završena tako što će odgovarati jedino radnica koja ih je iznela iz štamparije.

LSV

Zbog sramote koju je država pretrpela ne uspevši da sačuva testove uprkos prisustvu policije, video nadzora, kao i saznanjima da su se takve krađe, kako kaže, dešavale i ranije, direktor „Službenog glasnika“ Radoš Ljušić bi trebalo da podnese ostavku iz moralnih razloga.

Odgovoran čovek teško da bi se uzdržao od takvog gesta, naročito nakon pometnje koja je nastala nakon ponavljanja testa i stresa koji je to izazvalo kod dece i roditelja.

Ostavku iz moralnih razloga trebalo bi svakako da podnese i ministar Žarko Obradović, čovek koji je svečano „otkrivao“ kombinaciju testa koja se u tom trenutku uveliko prodavala na ulici i u čijem mandatu se desila ovakva sramota u prosveti.

Bila bi velika sramota da se čitava afera oko prodaje testova završi tako što će odgovarati samo jedna radnica iz štamparije, a da najviši zvaničici poput Ljušića i Obradovića prođu bez ikakvih konsekvenci.

Ako su se takve stvari dešavale i ranije, kao što tvrdi Ljušić, zašto istražni organi nisu blagovremeno ušli i u „Službeni glasnik“ i u nadležno ministarstvo i razotkrili ranije afere?

I zašto Ljušić o tome nije blagovremeno razgovarao sa  ministrom Žarkom Obradovićem? Tim pre što je Obradović i u prethodnoj, vladi Mirka Cvetkovića, bio takođe ministar prosvete.

Sa druge strane, podsetiću, istog tog ministra Obradovića sam u četvrtaka pitala i čekam odgovor: zašto su učenici, pripadnici nacionalnih zajednica, na testu iz matematike uoči upisa u srednje škole imali različite zadatke od onih koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku. Znači li to da u matematici 2 i 2 nije četiri i za pripadnika većine i za pripadnika nacionalne manjine?

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Narodnoj Skupštini Republike Srbije
Olena Papuga



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook