Mirović je morao da pazi šta se dogovara

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Mirović je morao da pazi šta se dogovara

Novi Sad, 06. decembar 2019 - Uveren sam da oprema javnog servisa kakav je RTV Vojvodine nije jeftina, ali ne znam da li je 12 ili 14 miliona evra malo ili puno za to.

Siguran sam, međutim, da bi pokrajinski premijer Igor Mirović morao da pazi na to šta se dogovara, a naročito kada su u pitanju tako velike svote i kada se planira nabavka opreme za pokrajinski javni servis koji emituje program na sedam platformi i 16 jezika.

LSV

Ponoviću, upravo politika čiji je on bio vrlo viđeni eksponent dovela je i do bombardovanja i rušenja zgrade televizije pre dve decenije, koju su građani Vojvodine izgradili i opremili sedamdesetih godina putem pretplate u stoprocentnom iznosu.  

Budući da će pokrajinski budžet u 2020. godini sa sve transfernim sredstvima (nad kojima APV nema kontrolu) biti upola manji od beogradskog, sigurno je da će morati pažljivo da se meri svaki dinar.

A pokrajinski budžet je upola manji zato što i dalje nema Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine koji je Mirović bombasto najavljivao na početku mandata, da bi zatim ućutao i potpuno prestao sa ga spominje.

Igor Mirović je u protekle četiri godine dopunio svoju radikalsku biografiju.

Pored falsifikovanih datuma i obeležja, Vojvodini ostavlja samo ono što je svakako i moralo da se uradi.
A i to urađeno na pola, loše i ne znajući šta je dogovorio.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 26. 01. 2020. | Komentara: 0

Osnažiti preventivu u borbi protiv raka grlića materice

Evropska nedelja borbe protiv raka grlića materice u Srbiji je obeležena u senci negativne statistike. Srbija se i dalje nalazi u grupi zemalja sa visokim stopama obolevanja i umiranja u Evropi.
Saopštenja | Subota, 25. 01. 2020. | Komentara: 0

Da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je od Nedimovića zatražila i odgovore na pitanja zašto naše brašno ne valja i zašto imamo nekvalitetno seme. 
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook