Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 04. 2019. | Komentara: 0

Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Novi Sad, 21. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je svaka vest o ekonomskom oporavku Srbije dobra, ali treba istaći da se najveći deo takvih novosti odnosi samo na teritoriju grada Beograda. 

LSV

Američka agencija „Mudi“ objavila je da Beograd ima povećani kapacitet samofinansiranja, kao i poboljšanu poziciju likvidnosti.Ovakve vesti zasenjene su veoma lošim stanjem u ostalim krajevima zemlje. U svim regionima, izvan glavnog grada, beleži se drastična depopulacija. Sela su pusta, a slična sudbina zadesila je i mnoga gradska i opštinska središta. 

Dok se male sredine gase, očito je da se u glavnom radu sprovode brojni investicioni poduhvati, koji često koštaju više od godišnjih budžeta nekoliko opština zajedno. Poslednji primer je „beogradska gondola“, čija vrednost izgradnje dostiže ukupne godišnje iznose budžeta Žitišta, Plandišta i Nove Crnje.

LSV smatra da vesti o poboljšanom kreditnom rejtingu Beograda čude, posebno kada se zna da je u poslednjih desetak meseci Vlada Srbije, iz svoje budžetske rezerve, glavnom gradu uplatila najmanje sedam miliona evra, ili više od 800 miliona dinara.

Nažalost, i pored drastične razlike u kvalitetu života ostatka Srbije u odnosu na Beograd, državna vlast i dalje nesrazmerno pomaže centar naše države. 

Centralizacija guši Srbiju, a  jedan od njenih najbezobraznijih izraza je beogradizacija. 

LSV traži hitne sistemske promene! Insistiramo na donošenju novog Ustava i zakona koji će omogućiti ravnomerni regionalni razvoj. 

Pozivamo sve aktere na političkoj sceni Srbije da postignu konsenzus oko jednog pitanja, a to je da Beograd nije jedini grad u zemlji.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook