Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

Novi Sad, 26. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava izgradnje četiri mega naselja u Beogradu samo još jedan jasan prikaz užasne centralizacije koja vlada u Srbiji.

LSV

Kao što je poznato, mediji su ranije ove nedelje preneli da će u Beogradu biti izgrađena nova stambena naselja za 100.000 ljudi. Pre nekoliko meseci i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prognozirao je da će Beograd u narednim decenijama dobiti bar još 400.000 novih stanovnika. Ove informacije za građane krajeva zemlje koji nisu grad Beograd, deluju kao vesti sa druge planete. 

Dok se u Beogradu planiraju nova mega naselja, dotle se u ostatku Srbije ne rešavaju ni najosnovniji životni problemi. Vojvođani nemaju zdravu pijaću vodu, jug Srbije je na rubu siromaštva, a sela i male opštine, praktično, nestaju.

Informacije o novim velikim investicionim aktivnostima u Beogradu, praćene su i najavama o rekordnom iznosu budžeta Beograda za 2020. godinu. Naime, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da će budžet glavnog grada iznositi 1,2 milijardi evra.

Budžet  AP Vojvodine za 2019. godinu bio je 50% manji od beogradskog, bez obzira što Vojvodina ima više stanovnika od glavnog grada.
Centralistička matematika!

Čak ni ta matematika nije dovoljna, pa grad Beograd redovno dobija milionske dotacije iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije. Verovatno za novogodišnju rasvetu i fontane, koje koštaju više nego ceo godišnji budžeti nekih vojvođanskih opština.

Ovakva politika mora postati prošlost! Nastavi li se, Evropa će uskoro dobiti nove pustinje bez peska, ali i bez ljudi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook