Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

Novi Sad, 26. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava izgradnje četiri mega naselja u Beogradu samo još jedan jasan prikaz užasne centralizacije koja vlada u Srbiji.

LSV

Kao što je poznato, mediji su ranije ove nedelje preneli da će u Beogradu biti izgrađena nova stambena naselja za 100.000 ljudi. Pre nekoliko meseci i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prognozirao je da će Beograd u narednim decenijama dobiti bar još 400.000 novih stanovnika. Ove informacije za građane krajeva zemlje koji nisu grad Beograd, deluju kao vesti sa druge planete. 

Dok se u Beogradu planiraju nova mega naselja, dotle se u ostatku Srbije ne rešavaju ni najosnovniji životni problemi. Vojvođani nemaju zdravu pijaću vodu, jug Srbije je na rubu siromaštva, a sela i male opštine, praktično, nestaju.

Informacije o novim velikim investicionim aktivnostima u Beogradu, praćene su i najavama o rekordnom iznosu budžeta Beograda za 2020. godinu. Naime, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da će budžet glavnog grada iznositi 1,2 milijardi evra.

Budžet  AP Vojvodine za 2019. godinu bio je 50% manji od beogradskog, bez obzira što Vojvodina ima više stanovnika od glavnog grada.
Centralistička matematika!

Čak ni ta matematika nije dovoljna, pa grad Beograd redovno dobija milionske dotacije iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije. Verovatno za novogodišnju rasvetu i fontane, koje koštaju više nego ceo godišnji budžeti nekih vojvođanskih opština.

Ovakva politika mora postati prošlost! Nastavi li se, Evropa će uskoro dobiti nove pustinje bez peska, ali i bez ljudi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Mirović je morao da pazi šta se dogovara

Uveren sam da oprema javnog servisa kakav je RTV Vojvodine nije jeftina, ali ne znam da li je 12 ili 14 miliona evra malo ili puno za to. Siguran sam, međutim, da bi pokrajinski premijer Igor Mirović morao da pazi na to šta se dogovara, a naročito kada su u pitanju tako velike svote i kada se planira nabavka opreme za pokrajinski javni servis koji emituje program na sedam platformi i 16 jezika.
Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine

Lider Dveri i Saveza za Srbiju Boško Obradović je prošli put bojkotovao rad parlamenta tako što je išao u posetu Ruskoj Dumi, a juče tako što je u njega uveo delegaciju sa predstavnikom Krima. Tim postupkom Obradović je istovremeno i promovisao koncept okupacije dela teritorije suverenih zemalja kao legalan politički metod i naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine.
Saopštenja | Sreda, 04. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada ne smemo zaboraviti strahote radikalske politike

Veoma je lepo videti bivšeg funkcionera Šešeljeve Srpske radikalne stranke kako pokušava da odglumi vrednog graditelja porušenih zgrada. Želim samo da podsetim Igora Mirovića da su bombe na Novi Sad i celu Srbiju pale zbog sulude politike režima Slobodana Miloševića, čiji je najgori deo bila baš stranka u kojoj je on dugo godina bio.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook