Održan sastanak Zajedno za Srbiju i LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 11. 2013. | Komentara: 0

Održan sastanak Zajedno za Srbiju i LSV

NOVI SAD –  Najviši predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom primili su danas u Novom Sadu delegaciju stranke Zajedno za Srbiju predvođenu Dušanom Petrovićem.

LSV

Nakon sastanka u prostorijama LSV, Dušan Petrović je izjavio da je danas razgovarano o vrlo širokom spektru pitanja.

- Pre svega mislim da gledamo zajednički na to da je došao trenutak da otvorimo jednu ozbiljnu raspravu  o tome kako je ustrojen naš politički i ustavni sistem. Oko toga šta bi za  Srbiju bilo najcelishodnije, kako da bude uređena – rekao je Petrović.

On je predočio da se Zajedno za Srbiju zalaže za regionalnu državu, da regioni budu najviši iskaz samouprave, te ocenio da bi podela na tri regiona (Vojvodina, Beograd i preostali deo Srbije) omogućila uspostavljanje političke ravnoteže u zemlji.

Prema njegovim rećima, u regione bi trebalo da se sliva ekonomska politika, svi podsticaji i sva energija da bi bio stvoren prostor svima koji su spremni da otvaraju nova radna mesta - velikim investitorima, malim investitorima, pojedincima, poljoprivrednicima. Petrović je ocenio i da bi zdravstvo, prosveta, kultura i sport, trebalo da budu nadležnosti regiona, dok bi u nadležnosti države trebalo da budu bezbednost, pravosuđe, spoljna i monetarna politika, te da bi Srbija na taj način bila snažna zemlja.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom  a zatim ukazao da Srbija treba da bude decentralizovana da bi bila demokratska.

- Moji razgovori sa gospodinom Petrovićem i svim našim saradnicima nadam se da će nam osvetlili i trenutak u kom se Srbija nalazi, kao i puteve da se iz tog trenutka izađe – rekao je Čanak. On je ponovio i da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće više nikome dati blanko podršku.

- Mi ćemo razgovarati sa svima, razgovaraćemo o onome šta oni nude kao boljitak građanima Vojvodine i cele Srbije i ko bude dovoljno ubedljiv u svojoj nameri da nešto zaista promeni, dobiće našu političku podršku – predočio je Čanak.

Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović je rekao i da je ta stranka otvorena za ozbiljnu debatu i razgovor i sa ostalim političkim činiocima u zemlji.  

- Kao što sa velikim zadovoljstvom razgovaram sa Nenadom Čankom i Bojanom Kostrešom, tako nemam nikakav problem da razgovaram i sa Aleksandrom Vučićem i Čedomirom Jovanovićem, ili premijerom Ivicom Dačićem. Nemam problem ni da razgovaram ni sa Draganom Đilasom niti sa bilo kime ko je spreman za jednu ozbiljnu debatu. Mi imamo svoju politiku: samouprava, solidarnost Evropa, i radujem se svakoj prilici da diskutujemo – kazao je Dušan Petrović.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook