Ponosni smo na pobedu iz 2000. i ne odričemo se uloge u DOS-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Ponosni smo na pobedu iz 2000. i ne odričemo se uloge u DOS-u

Novi Sad, 23. mart 2017 - Povika vlasti i njenog kandidata, Aleksandra Vučića, koja se podigla na tzv. dosovske kandidate, napravila je nesporazum u javnosti i nije zasnovana na istinitim tvrdnjama. 

LSV

Nijedan od aktuelnih opozicionih predsedničkih kandidata nije 2000. imao nikakave veze sa DOS-om, osim Nenada Čanka, koji je bio jedan od lidera koalicije koja je oborila režim Slobodana Miloševića. Naprotiv, većina današnjih opozicionih predsedničkih kandidata u to vreme je bila na neki način povezana sa Miloševićevim režimom.

Nenad Čanak i LSV ponosni su na svoje učešće u DOS-u i doprinos koji su dali pobedi te proevropske koalicije nad jednim zločinačkim režimom. Nenad Čanak s ponosom ističe svoju ulogu u DOS-u, uz žaljenje što njegove ideje u toj koaliciji često nisu bile prihvatane. A da je tadašnji DOS usvojio Čankove predloge, u Srbiji bi bila sprovedena lustracija a stranke koje su činile Miloševićev režim (SPS, JUL, SRS i SSJ) bile bi zabranjene. Da su ovi predlozi usvojeni i današnja Srbija bi izgledala drugačije i bolje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se nikada neće odreći naše zajedničke borbe protiv zločinačkog režima Slobodana Miloševića. Koalicija DOS, čiji je Nenad Čanak bio jedan od lidera i 5. oktobar 2000. kada smo Srbiji otvorili vrata ka Evropi i demokratiji, za LSV će uvek biti važni i dragoceni istorijski putokazi. 

Nećemo dozvoliti onima koji su tada bili na pogrešnoj strani istorije da nam iskrivljuju i falsifikuju sećanje na prošlost koje se većina nas još vrlo dobro seća i koja ne sme da se ponovi. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook