Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Novi Sad, 22. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. 

LSV

Stamatović se juče ponovo založio za ustupanje Kosova Ruskoj Federaciji i naglasio da bi Srbija „trebala što pre da pokrene taj proces“. Indikativno da je svoj predlog ponovo izneo baš na dan sovjetske okupacije Čehoslovačke 1968. godine. 

Sasvim je jasno da Stamatović na ovaj način flagrantno krši Ustav Republike Srbije, koji u članu 8. kaže da je „teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“. 

LSV postavlja pitanje nadležnom državnom tužiocu zašto još nisu preduzeti koraci koji bi sankcionisali veleizdaju na koju poziva Milan Stamatović.

Stamatović je javnosti poznat i po podršci organizovanju „omladinsko-patriotskog“ kampa na Zlatiboru u kojem su maloletna lica prolazila delom i vojničku obuku, koju su sprovodili pripadnici ruske desničarske organizacije E. N. O. T. CORP. 

Nedopustivo je da političari krajnje desne političke provinijencije nekažnjeno šire svoje opasne političke ideje, a da država ćuti! 

Srbija ne sme postati poligon za iživljavanje nacionalista, koji ne prezaju, čak, ni od čina veleizdaje da bi ostvarili svoje namere.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakSaopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje izricanje zatvorskih kazni katalonskim političarima

Jutros je Vrhovni sud Španije izrekao drakonske zatvorske kazne za devet katalonskih lidera, od devet do trinaest godina zatvora. Razlog za nečuvene kazne, koje su primer državne represije, jeste organizovanje referenduma 2017. o nezavisnosti Katalonije. 
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

Građani Mađarske glasali protiv populizma i pokazali da se vlast osvaja na izborima a ne bojkotom

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima susedne Mađarske na pobedi demokratije nad autokratijom i stabilokratijom Viktora Orbana, jednog od najdestruktivnijih evropskih populista. Glasajući za opoziciju, a protiv Orbana, građani su obezbedili pobedu u Budimpešti i u nekoliko većih gradova u Mađarskoj. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook