UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

Beograd, 21. maj 2020 - Zoran Ostojić, jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije smatra da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte.

- Ujedinjena demokratska Srbija smatra da je bilo potrebno pomoći domaću proizvodnju ali smatra da su drugačije mere mogle da daju mnogo veći efekat - rekao je Ostojić.

LSV

Komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da dobiju taj novac, Ostojić kaže da veruje da to nije trebalo da bude urađeno linearno i da su oni kojima je potrebno trebali da dobiju mnogo više.

- Nisu svi trebali da dobiju po 100 evra. Oni koji imaju manje trebali su dobiti više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje -  kaže Ostojić.

Ministar finansija objasnio je da podela jednokratne pomoći svim građanima u iznosu od 100 evra ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ipak, Ostojić smatra da bi veći učinak na domaću proizvodnju imala podela novčanih vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda. 

- S druge strane trebalo je dati vaučere za kupovinu samo domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba - rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija u više navrata je skretala pažnju na nesvrsishodnost paketa ekonomskih mera koje je Vlada propisala za podršku malim i srednjim preduzećima ali i pojedincima u prevazilaženju krize posle pandemije virusa Covid – 19.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook