Vratiti Elekrovojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 05. 2017. | Komentara: 0

Vratiti Elekrovojvodinu

Novi Sad, 30. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da se zauzme za vraćanje „Elektrovojvodine“, koja je pre dve godine ugašena.

LSV

Činjenica je da je u Novom Sadu prošle godine otvoren Nacionalni dispečerski centar, ali je sve drugo centralizovano, a prema nekim podacima budžet AP Vojvodine je godišnje slabiji za preko milion evra, odnosno 143 miliona dinara koliko se slivalo na ime poreza na dobit.

Podsećamo na činjenicu da su imovinu Elektrovojvodine koja je pre dve godine centralizovana u famoznoj reorganizaciji Elektroprivrede Srbije, stvarali građani Vojvodine i da je vojvođanska administracija dizala kredite i zaduživala se kako bi se ovde izgradio elektro-energetski sistem.

Podsećamo i na činjenicu da je „Elektrovojvodina“ preduzeće koje je uspešno poslovalo preko pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u.

Stručnjaci i inženjeri koji su decenije proveli brinući o razvoju i mladi ljudi koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, danas su u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama.

Iz Beograda se definitivno ne vide kvarovi niti potrebe stručnjaka na terenu, a pogotovo izostaje potreba za ulaganjem u eletronergetski sistem u Vojvodini na način i tempom kako je to nekada rađeno. Ostala je samo potreba za centralizovanim javnim nabavkama.

A o učinku reorganizacije Elektroprivrede Srbije najbolje svedoče preslabi efekti u smanjenju broja zaposlenih sa izmišljenim radnim mestima, kao i afere bez jasnog epiloga, među kojima je i ona od zimus, kada je EPS sklopila sporazum za očitavanje potrošene električne energije po duplo većoj ceni u odnosu na srednju vrednost dotadašnjih cena.

Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Kolar




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook