Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

NOVI SAD - Meni je žao sto posle petog oktobra partneri Lige socijaldemokrata iz tadašnjeg DOS-a, a prvenstveno Demokratske stranke, nisu prihvatli naš zahtev za lustraciju pripadnika nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, komentariše za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da Nenad Čanak bude uhapšen i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

LSV

Kostreš kaže da mu je još žalije od toga što SPS nije lustriran, nakon petooktobarske revolucije, to što se desilo „istorijsko pomirenje DS i SPS“ jer su time otvorena vrata svemu što se danas dešava.

– Gospodin Dačić, kao i mnogi političari u Srbiji danas, misli da se pod izgovorom izgradnje i očuvanja „srpskog sveta“ naša zemlja treba mešati u unutrašnje stvari drugih država. To je nedopustivo i na kraju će se sve to obiti o glavu Srbiji i njenim građanima. Ovo ne govorim zato što to želim nego zato što sam poučen iskustvom iz devedesetih. Što se Čanka tiče on je bio tamo da podrži očuvanjenje nezavisnosti Crne Gore koje podržava decenijama i siguran sam da je spreman da se odazove državnim organima ako od njega to bude zatraženo – zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 07.09.2021)Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

Izjave | Nedelja, 10. 10. 2021. | Komentara: 0

NIS je morao ostati u vlasništvu naše države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija i Srpska pravoslavna crkva nisu isto, te da je u Ustavu navedeno da je država odvojena od crkve. On je gostujući u emisiji „Prva tema“ na televiziji Prva istakao i da to znači da ako neko kritikuje crkvu on time ne kritikuje državu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook