Ako se ne ogradi od Trifunovića, protest gubi građanski karakter

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 05. 03. 2019. | Komentara: 0

Ako se ne ogradi od Trifunovića, protest gubi građanski karakter

Novi Sad, 05. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje očekuje da se Savet protesta #1od5miliona ogradi od govora Sergeja Trifunovića.

LSV

Obrazloženje od subote, da Trifunović nije bio predviđen da govori na skupu i da se obratio na insistiranje nekolicine studenata, svakako nije dovoljno.

Trifunović je u svom govoru izmislio nekakvo otcepljenje i okupaciju Vojvodine, izgovorio zapanjujuće uvrede na račun političkih snaga koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine, najgrublje vređao Nenada Čanka i iznosio brutalne laži na njegov račun.

Elementarna ljudska i politička pristojnost, prvo prema građanima Vojvodine, a zatim i prema LSV, Nenadu Čanku i svim pristalicama autonomne Vojvodine podrazumevala bi da se Savet protesta od takvog govora ogradi.

Nakon što je Boško Obradović zvaničnu zastavu AP Vojvodine nazvao separatističkom, na protestima već neko vreme uočljivo smetaju vojvođanska obeležja, dok se umnožavaju transparenti protiv EU i rešenja kosovskog pitanja.

Ukoliko se Savet protesta ne ogradi od Trifunovićevog govora, protesti bi mogli da u potpunosti izgube građanski karakter.

I ne bi trebalo nikoga da iznenadi ukoliko na nekom od sledećih protesta mikrofon dospe u ruke Dveri ili predstavnika udruženja Naši i Obraz, koji su ideološki najbliži svemu što je Trifunović u petak rekao.

Takođe, očigledno inspirisani Trifunovićevim govorom i radikali su odmah pozvali na ukidanje zastave i grba Vojvodine.

Bojan Kostreš
generalni sekretar
Lige socijademokrata Vojvodine




Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook