AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Saopštenja | Utorak, 02. 11. 2021. | Komentara: 0

Sastanak sekretarke za međunarodne odnose LSV sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta

Dejana Đurđević, sekretarka za međunarodne odnose Lige socijaldemokrata Vojvodine, sastala se sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta i članicom istraživačkog tima Evropskog programa za saradnju u domenu naučnih i tehnoloških istraživanja (COST), Mariom Viotom. 
Izjave | Ponedeljak, 01. 11. 2021. | Komentara: 0

Ne razumem zašto antivakseri i nadrilekari još nisu sankcionisani

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je rekao da je optužbi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Glini govorio koga će ubiti a koga zaklati, kao nesuvisloj neistini, dato previše prostora. On je gostujući u emisiji „Hit tvit“ na Pink televiziji rekao da se to ne vezuje samo za Hrvatsku, jer toga ima svuda. 
Iz medija | Nedelja, 31. 10. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Orkestrirana akcija svih Putinovih ljudi

Policija u Srbiji radi brzo i efikasno kada je u pitanju odbrana SPC-a i „srpskog sveta“ – zato su odmah reagovali po zamolnici MUP-a iz Crne Gore da se sasluša Nenad Čanak zbog učešća na demonstracijama na Cetinju. Međutim, već pet godina nikako da nađu Svetozara Marovića koji sa pravosnažnom presudom šeta Beogradom, iako je Crna Gora uputila već dvije zamolnice za njegovo izručenje, piše podgorička „Pobjeda“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook