Apsolutna pobeda LSV u Tomaševcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Apsolutna pobeda LSV u Tomaševcu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zadovoljan je nedeljnim izborima za Savete i Nadzorne odbore u 13 gradskih mesnih zajednica, jer je na svakom izbornom mestu dobila više glasova nego na prethodnim izborima, a u Tomaševcu je ostvarena apsolutna pobeda, gde su ligaši osvojili gotovo sva mesta, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je istakao da je LSV u nedelju, 22. februara, najbolji rezultat ostvarila baš u Tomaševcu, gde je osvojila šest od sedam mesta u Savetu mesne zajednice, dok će u Nadzornom odboru MZ Tomaševac imati dva od tri člana. 

- LSV je imala većinu i u prethodnom mandatu i zahvaljujući angažovanju članova LSV u Savetu MZ. Tomaševac je naseljeno mesto sa najviše realizovanih investicija i infrastrukturnih radova na teritoriji grada Zrenjanina. Meštani Tomaševca su prepoznali politiku LSV i ukazali nam ponovo poverenje, koje sigurno nećemo izneveriti – naglasio je Rudić.

On je ocenio i da je veći broj glasova u odnosu na prošle izbore indikator da LSV u Zrenjaninu neprestano jača, iako je u opoziciji i da će na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima Liga biti najozbiljnija opoziciona opcija aktuelnoj vlasti okupljenoj oko SNS.

- Drugi indikator jeste neubedljiv rezultat SNS, koja je na svim izbornim mestima osvojila daleko manji broj glasova nego na prošlim izborima. U MZ Tomaševac nije ni imala kandidate, dok je u Maloj Americi i Perlezu doživela debakl, čemu nije pomoglo ni prisustvo Andreja Vučića u Perlezu, dežurnog uterivača demokratije među naprednjačkim biračima. To govori o konstantnom padu poverenja građana u politiku SNS, koja već treću godinu počiva isključivo na lažnim obećanjima i najavama, bez ijednog vidljivog poboljšanja života građana – zaključio je Aleksandar Rudić.

Dodao je i da su izbori za Savete i Nadzorne odbore Mesnih zajednica primer decentralizacije vlasti i direktnog izbora predstavnika svake mesne zajednice, a da veća izlaznost nego na prethodnim izborima ukazuje na porast građanske svesti i značenja izbora uopšte. 

(BILSV, 24.02.2015)





Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook