Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

ZRENJANIN - Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i član Predsedništva LSV istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku program rehabilitacije putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, čime će stanje putne mreže biti značajno popravljeno. Projekat vredan 320  miliona dinara sprovodi se sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja, dodao je on.

"Asfaltiramo 57 ulica, u ovom trenutku uradili smo polovinu posla, a završetak radova planiran je za septembar " rekao  je Branislav Knežavić, i podsetio da  u infrastrukturu tog tipa nije ulagano godinama, zbog čega je ona u vrlo lošem stanju, kao i da će nastojati da ovim poslom svi budu zadovoljni.
Knežević je ovom prilikom najavio i da će za dve nadelje biće raspisan tender za rekonstrukciju ulične rasvete u gradu Zrenjaninu. Prethodni raspis završen je prošle godine kada je obezbeđeno 72 miliona dinara, a ova sredstva biće dovoljna za realizaciju dve trećine planiranih radova.

"Rekonstrukcija podrazumeva zamenu živinih sijalica natrijumovim, čime ćemo dobiti kvalitetnije osvetljenje i uštedu u potrošnji električne energije za preko 30 odsto. Takođe, uštedećemo i na održavanju rasvete, zbog garancija koje ćemo dobiti prilikom ugradnje. Naš plan je da završimo rekonstrukciju na teritoriji grada Zrenjanina i u naseljenim mestima, a celokupna vrednost ovog projekta bila bi oko 150 miliona dinara. Na taj način uštedeli bismo oko 15 miliona dinara godišnje u potrošnji struje, i oko 20 miliona za održavanje rasvete " kazao je Knežević. On je dodao i da će i ovog leta deo Gimnazijske ulice biti zatvoren za saobraćaj i pretvoren u pešačku zonu, jer se prošle godine ovo pokazalo kao dobar potez kojim su građanke i građani bili zadovoljni.

"Svi zakupci i vlasnici ugostiteljskih objekata dobili su dozvole za iznošenje letnjih bašti, a tokom ove nedelje biće postavljena neophodna saobraćajna signalizacija. Planirana je i rekonstrukcija Gimnazijske ulice, a kada pristignu sve dozvole i saglasnosti, posao oko sanacije ove  ulice biće završen za nedelju dana " istakao je Branislav Knežević. Kako je rekao zgrada u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 26, koja je stavljena van upotrebe, trenutno predstavlja veliku opasnost za prolaznike i vlasnike okolnih objekata, a u narednom periodu i ovaj problem će biti rešen.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook