Autonomija Vojvodine je korisna za čitavu Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Autonomija Vojvodine je korisna za čitavu Srbiju

NOVI SAD – Komentarišući najavu potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova da će u septembru DS razgovarati s koalicionim partnerima u pokrajinskom parlamentu kako bi se pokrenula inicijativa za izmenu Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas rekao da je LSV spremna da podrži svaku inicijativu koja ide u pravcu ostvarivanja Liginog programa, što znači zakonodavna, sudska i izvršna vlast u Pokrajini, kao i zagarantovani izvorni prihodi i imovina.

LSV

Upitan da li inicijativa koju predlaže Vrebalov može da uspe, Kostreš kaže da je više nego jasno da su vladajuće stranke u Republici spremne da primene evropske standarde.
– Jedno od važnih pravila u Evropi jeste da se ne mogu umanjivati već stečena prava regiona i zajednica. Voleo bih da vladajuća koalicija u Srbiji shvati da je autonomija Vojvodine korisna za čitavu Srbiju i da Vojvodina treba da bude most između Srbije i Evrope, te da je ne treba finansijski gušiti nego pomagati. Ne deluje mi nemoguće da će vladajućoj koaliciji u republici biti u redu da o tome razgovara, ali kada će se to dogoditi, to ne mogu da prognoziram – navodi Kostreš.

(BILSV, 03. 07. 2013.)



Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook