Autonomija Vojvodine je korisna za čitavu Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Autonomija Vojvodine je korisna za čitavu Srbiju

NOVI SAD – Komentarišući najavu potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova da će u septembru DS razgovarati s koalicionim partnerima u pokrajinskom parlamentu kako bi se pokrenula inicijativa za izmenu Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas rekao da je LSV spremna da podrži svaku inicijativu koja ide u pravcu ostvarivanja Liginog programa, što znači zakonodavna, sudska i izvršna vlast u Pokrajini, kao i zagarantovani izvorni prihodi i imovina.

LSV

Upitan da li inicijativa koju predlaže Vrebalov može da uspe, Kostreš kaže da je više nego jasno da su vladajuće stranke u Republici spremne da primene evropske standarde.
– Jedno od važnih pravila u Evropi jeste da se ne mogu umanjivati već stečena prava regiona i zajednica. Voleo bih da vladajuća koalicija u Srbiji shvati da je autonomija Vojvodine korisna za čitavu Srbiju i da Vojvodina treba da bude most između Srbije i Evrope, te da je ne treba finansijski gušiti nego pomagati. Ne deluje mi nemoguće da će vladajućoj koaliciji u republici biti u redu da o tome razgovara, ali kada će se to dogoditi, to ne mogu da prognoziram – navodi Kostreš.

(BILSV, 03. 07. 2013.)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook