Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Novi Sad, 18. april 2024 - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

LSV

Beogradska vlast je najavila da će svi učenici u Beogradu, odnosno njihovi roditelji, dobiti po 20.000 dinara, koje će u septembru upotrebiti za kupovinu udžbenika. Ta odluka je „slučajno“ doneta neposredno pred izbore.

Sramotno je da se u Srbiji čak i deca dele na „beogradsku“ i „onu preostalu“, iako smo navikli da je ova vlast spremna na sve zarad još jednog mandata.

Prosečne zarade zaposlenih u Beogradu su 30.000 dinara više od državnog proseka, pa je time još nelogičnije da pomoć dobija bogatiji deo zemlje, a onaj siromašniji  ostaje na marginama.

Centralizacija uništava Srbiju. Čini je siromašnom i pustom.

Mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatramo elementarnim da Vlada Srbije pokaže da Ustav nije samo mrtvo slovo na papiru i ispoštuje njegov član 13 u kojem jasno stoji da su svi građani Srbije jednaki.

Društvo ste uspešno podelili, nemojte deliti decu!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook