Autonomistički pokret se stvara arogancijom iz Beograda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 08. 2012. | Komentara: 2

Autonomistički pokret se stvara arogancijom iz Beograda

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas za agenciju Beta da će se u pokrajini formirati "autonomistički front", nezavisno od toga da li to političke partije žele ili ne žele.

Nenad Čanak

- Autonomistički front u Vojvodini se stvara sam od sebe, eskalacijom arogancije političkih struktura iz Beograda prema Vojvodini. Reč je o brutalnom ignorisanju specifičnosti Vojvodine - rekao je on.

Čanak je ocenio da se priča o "vojvođanskom separatizmu" servira iz Beograda kao "notorna laž", čiji je cilj da se nastavi "bespoštedno eksploatisanje" Vojvodine. Prema njegovim rečima, u autonomistički front uključuju se intelektualci, predstavnici civilnog društva i strukovnih organizacija, a ne samo političke partije.

Lider LSV je rekao da je nerealno da DS i LDP mogu biti nosioci ideje stvaranja takvog političkog fronta, s obzirom da je reč o partijama koje deluju na teritoriji cele Srbije.

- Stvaranje autonomističkog fronta uostalom više nije samo stvar političkih partija, već pre svega pitanje kvaliteta života ljudi koji žive u Vojvodini - kazao je Čanak.

(BILSV, 14.08.2012)




Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook