Beograd konačno da prizna da je Crna Gora nezavisna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Beograd konačno da prizna da je Crna Gora nezavisna država

PODGORICA – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da je Zakon o slobodi veroispovesti probudio nacionalističke snage. U Srbiji, kako kaže, reaguju kada god misle da se ugrožava mogućnost reinstalacije velikosrpskog projekta.

LSV

- Danas uloga SPC u Crnoj Gori kojom se upravlja iz Beograda, otrpilike u simboličkom smislu  treba da ima ulogu kao što je Sedmi bataljon imao za vreme Miloševićeve diktature  kao prisustvo države Srbije u Crnoj Gori - kazao je Kostreš za podgorički „Portal analitika“.

Zbog toga je i pojačana nervoza zbog donošenja zakona, koji je, ocenjuje Kostreš, potpuno regularan.

- Crna Gora ima apsolutno pravo da donese takav zakon i uređuje svoja unutrašnja pitanja. Nije suština u Zakonu, suština je u urušavanju ideje o mogućnosti da se jednog dana reosnuje velikosrpska ideja. Zbog toga se oni bune i u vlasti i u opoziciji, i oni ne reaguju agresivno prema Crnoj Gori, oni reaguju agresivno i prema građanskoj Srbiji koja kaže da je Crna Gora samostalna i ima pravo da uređuje unutrašnje odnose - kazao je Kostreš.

Prvi korak za rešenje problema crnogorske zajednice bio bi da zvanični Beograd konačno prizna i pomiri se sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država.
 (SzILSV, 02.02.2020)




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook