Bogaroški: Do kraja 2015. sanirati sve brane od poplava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 06. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Do kraja 2015. sanirati sve brane od poplava

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški obišao je danas branu Mesić u Vršcu, koja je kompletno sanirana i ojačana uz podršku Pokrajine. Za radove na obnovi brane iz pokrajinskog budzet je izdvojeno oko 30 miliona dinara.

LSV
 
Brana Mesić je najbitnija lokacija u strateškoj odbrani od poplava grada Vršca i okoline. Zbog ozbiljnih deformacija na samoj brani, tokom prošlogodišnjih poplava bila je ugrožena bezbednost Vršca, te je bilo neophodno da se brana kompletno rekonstruiše i da se joj se sa svih strana ojačaju bedemi. Bogaroški je kazao da ulaganje u obnovu brane Mesić, predstavlja nastavak napora resornog pokrajinskog sekretarijata i JP „Vode Vojvodine“ da se u Vojvodini saniraju sve slabe tačke koje su uočene tokom prošlogodišnje odbrane odbrane od poplava.
 
- Pre nekoliko nedelja obišli smo radove na obnovi nasipa na Savi kod Hrtkovaca, danas u Vršcu imamo obnovljenu branu Mesić, i nadam se da ćemo do kraja 2015. godine moći da konstatujemo da smo sanirali sve slabe tačke u zaštitnim linijama od poplava - kazao je Bogaroški i dodao da je zadovoljan što je opština Vršac prepoznala značaj zajedničke saradnje u oblasti vodoprivrede.
 
- Mislim da je 2014. godina pokazala, koliko je važno da zajednički udružujemo sredstva i ulažemo u ono što je od životne važnosti za građane AP Vojvodine - kazao je Branislav Bogaroški i dodao da se svaki dinar po osnovu uplate vodne naknade i naknade za odvodnjavanje vraća u vodoprivredu.
 
(BILSV, 04.06.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook