Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

NOVI SAD – Započeti poregovori sa Evropskom Unijom nameću potrebu menjanja Ustava Srbije jer on u velikom broju svojih odredbi sprečava i koči evrointegracije zemlje, ocenio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški dodajući da je zbog toga od presudne važnosti da vojvođanski parlament na vreme konstatuje da li je sadašnji ustavni položaj pokrajine nešto na čemu će graditi budućnost ili je tim nezadovoljna.

LSV

Bogaroški je, povodom inicijative LSV da se pokrajinska skupština izjasni o Predlogu deklaracije o potrebi promene Ustava i ponovnom definisanju položaja Vojvodine u okviru Srbije, rekao da je osnovni motiv Lige da se ta tema konačno otvori.

– Mi ne smemo da dopustimo sebi da se posle jedne noći pregovaranja Ustav nađe pred poslanicima bez ikakve javne rasprave i čitanja i nikada nije suviše rano otvoriti tu temu i razgovarati. Neka to traje i dve i tri godine, ali ćemo na kraju imati kristalno jasan stav gde je Vojvodina i kako autonomija treba da izgleda. To je upravo motiv LSV za podnošenje ovakve deklaracije – rekao je Bogaroški za RTV. Prema njegovim rečima, rasprava o ovoj deklaraciji će biti prilika da poslanici i poslanice iz svih parlamentarnih stranaka u Skupštini Vojvodine javno i jasno kažu pred svojim biračima da li je položaj Vojvodine održiv u ovom i ovakvom Ustavu Srbije "koji je moguće kršiti kada Vojvodinu treba zakidati za milijardu evra, a mora se poštovati kada njene institucije svodi na nivo mesne zajednice".

(BILSV, 23. 01. 2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook