Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

NOVI SAD – Započeti poregovori sa Evropskom Unijom nameću potrebu menjanja Ustava Srbije jer on u velikom broju svojih odredbi sprečava i koči evrointegracije zemlje, ocenio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški dodajući da je zbog toga od presudne važnosti da vojvođanski parlament na vreme konstatuje da li je sadašnji ustavni položaj pokrajine nešto na čemu će graditi budućnost ili je tim nezadovoljna.

LSV

Bogaroški je, povodom inicijative LSV da se pokrajinska skupština izjasni o Predlogu deklaracije o potrebi promene Ustava i ponovnom definisanju položaja Vojvodine u okviru Srbije, rekao da je osnovni motiv Lige da se ta tema konačno otvori.

– Mi ne smemo da dopustimo sebi da se posle jedne noći pregovaranja Ustav nađe pred poslanicima bez ikakve javne rasprave i čitanja i nikada nije suviše rano otvoriti tu temu i razgovarati. Neka to traje i dve i tri godine, ali ćemo na kraju imati kristalno jasan stav gde je Vojvodina i kako autonomija treba da izgleda. To je upravo motiv LSV za podnošenje ovakve deklaracije – rekao je Bogaroški za RTV. Prema njegovim rečima, rasprava o ovoj deklaraciji će biti prilika da poslanici i poslanice iz svih parlamentarnih stranaka u Skupštini Vojvodine javno i jasno kažu pred svojim biračima da li je položaj Vojvodine održiv u ovom i ovakvom Ustavu Srbije "koji je moguće kršiti kada Vojvodinu treba zakidati za milijardu evra, a mora se poštovati kada njene institucije svodi na nivo mesne zajednice".

(BILSV, 23. 01. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook