Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

NOVI SAD – Započeti poregovori sa Evropskom Unijom nameću potrebu menjanja Ustava Srbije jer on u velikom broju svojih odredbi sprečava i koči evrointegracije zemlje, ocenio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški dodajući da je zbog toga od presudne važnosti da vojvođanski parlament na vreme konstatuje da li je sadašnji ustavni položaj pokrajine nešto na čemu će graditi budućnost ili je tim nezadovoljna.

LSV

Bogaroški je, povodom inicijative LSV da se pokrajinska skupština izjasni o Predlogu deklaracije o potrebi promene Ustava i ponovnom definisanju položaja Vojvodine u okviru Srbije, rekao da je osnovni motiv Lige da se ta tema konačno otvori.

– Mi ne smemo da dopustimo sebi da se posle jedne noći pregovaranja Ustav nađe pred poslanicima bez ikakve javne rasprave i čitanja i nikada nije suviše rano otvoriti tu temu i razgovarati. Neka to traje i dve i tri godine, ali ćemo na kraju imati kristalno jasan stav gde je Vojvodina i kako autonomija treba da izgleda. To je upravo motiv LSV za podnošenje ovakve deklaracije – rekao je Bogaroški za RTV. Prema njegovim rečima, rasprava o ovoj deklaraciji će biti prilika da poslanici i poslanice iz svih parlamentarnih stranaka u Skupštini Vojvodine javno i jasno kažu pred svojim biračima da li je položaj Vojvodine održiv u ovom i ovakvom Ustavu Srbije "koji je moguće kršiti kada Vojvodinu treba zakidati za milijardu evra, a mora se poštovati kada njene institucije svodi na nivo mesne zajednice".

(BILSV, 23. 01. 2014)



Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook