Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Gde je Vojvodina danas i kako treba da izgleda

NOVI SAD – Započeti poregovori sa Evropskom Unijom nameću potrebu menjanja Ustava Srbije jer on u velikom broju svojih odredbi sprečava i koči evrointegracije zemlje, ocenio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški dodajući da je zbog toga od presudne važnosti da vojvođanski parlament na vreme konstatuje da li je sadašnji ustavni položaj pokrajine nešto na čemu će graditi budućnost ili je tim nezadovoljna.

LSV

Bogaroški je, povodom inicijative LSV da se pokrajinska skupština izjasni o Predlogu deklaracije o potrebi promene Ustava i ponovnom definisanju položaja Vojvodine u okviru Srbije, rekao da je osnovni motiv Lige da se ta tema konačno otvori.

– Mi ne smemo da dopustimo sebi da se posle jedne noći pregovaranja Ustav nađe pred poslanicima bez ikakve javne rasprave i čitanja i nikada nije suviše rano otvoriti tu temu i razgovarati. Neka to traje i dve i tri godine, ali ćemo na kraju imati kristalno jasan stav gde je Vojvodina i kako autonomija treba da izgleda. To je upravo motiv LSV za podnošenje ovakve deklaracije – rekao je Bogaroški za RTV. Prema njegovim rečima, rasprava o ovoj deklaraciji će biti prilika da poslanici i poslanice iz svih parlamentarnih stranaka u Skupštini Vojvodine javno i jasno kažu pred svojim biračima da li je položaj Vojvodine održiv u ovom i ovakvom Ustavu Srbije "koji je moguće kršiti kada Vojvodinu treba zakidati za milijardu evra, a mora se poštovati kada njene institucije svodi na nivo mesne zajednice".

(BILSV, 23. 01. 2014)



Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook