Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški, obrazlažući inicijativu LSV za promenom izbornog sistema u Vojvodini, za Politiku je danas izjavio da će do kraja nedelje i zvanično razgovarati sa svim poslaničkim grupama, nakon čega će podneti predlog parlamentu.

LSV

– Ne bih licitirao koga očekujemo na našoj strani, ali recimo da sam siguran da je naša argumentacija svima prihvatljiva i da ćemo imati većinu za naš predlog – naveo je on. Podsetio je da je mešoviti izborni sistem uveden jer je po jednom od prethodnih statuta bilo obavezno da svaka opština ima svog predstavnika u Skupštini AP Vojvodine. Politika ukazuje da ligaši smatraju da taj sistem, po kojem se 60 poslanika bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom sistemu, ne odslikava na pravi način ni volju birača ni političke odnose u Vojvodini.
Kao primer te nelogičnosti, navodi se da je u nekim manjim izbornim jedinicama gde ima oko 10.000 birača, kao u Sremskim Karlovcima, dovoljno 2.500 glasova za dobijanje mesta poslanika, dok se u Sremskoj Mitrovici, koja ima oko 70.000 birača, poslanik ne može postati bez bar 20.000 glasova. 

(BILSV, 29. 05. 2014)



Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.

Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

Proglašena najveća opoziciona lista na ovim izborima - Udruženi za slobodan Novi Sad, broj 11

Novosadska udružena opozicija izlazi na izbore 2. juna pod rednim brojem 11! 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook