Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški, obrazlažući inicijativu LSV za promenom izbornog sistema u Vojvodini, za Politiku je danas izjavio da će do kraja nedelje i zvanično razgovarati sa svim poslaničkim grupama, nakon čega će podneti predlog parlamentu.

LSV

– Ne bih licitirao koga očekujemo na našoj strani, ali recimo da sam siguran da je naša argumentacija svima prihvatljiva i da ćemo imati većinu za naš predlog – naveo je on. Podsetio je da je mešoviti izborni sistem uveden jer je po jednom od prethodnih statuta bilo obavezno da svaka opština ima svog predstavnika u Skupštini AP Vojvodine. Politika ukazuje da ligaši smatraju da taj sistem, po kojem se 60 poslanika bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom sistemu, ne odslikava na pravi način ni volju birača ni političke odnose u Vojvodini.
Kao primer te nelogičnosti, navodi se da je u nekim manjim izbornim jedinicama gde ima oko 10.000 birača, kao u Sremskim Karlovcima, dovoljno 2.500 glasova za dobijanje mesta poslanika, dok se u Sremskoj Mitrovici, koja ima oko 70.000 birača, poslanik ne može postati bez bar 20.000 glasova. 

(BILSV, 29. 05. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook