Bogaroški: Svako treba da se izjasni onako kako se oseća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Bogaroški: Svako treba da se izjasni onako kako se oseća

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, izjavio je da pozivanje građanki i građana da se izjasne kao Vojvođanke, odnosno Vojvođani nije kampanja LSV, ali je dodao da svako ima pravo da se izjasni onako kako se oseća.

Branislav Bogaroški

- Neki pozivaju pripadnike mađarske nacionalne zajednice da se izjasne kao Mađari, hrvatske, crnogorske i tako dalje, a neko poziva ljude koji se osećaju kao Vojvođani da se izjasne kao Vojvođani. Ako se neko oseća Srbinom, treba da kaže da je Srbin, ako se neko oseća Vojvođaninom, treba da kaže da se oseća kao Vojvođanin, a ako se neko ne oseća, da izvinete, nikako, onda ne treba ništa da kaže. To je lična stvar svakog pojedinca - kazao je Bogaroški, a prenosi Radio 021.
(BILSV, 03.10.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa. 
Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da uspostavi Femicide Watch (telo za praćenje femicida)

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava zahtev Udruženja građanki FemPlatz, koje se bori protiv diskriminacije i nasilja nad ženama i devojčicama, da se u našoj zemlji uspostavi Femicide Watch (telo za praćenje nasilja nad ženama).
Odbori LSV | Sreda, 22. 02. 2023. | Komentara: 0

Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook