Bolji uslovi za žabaljske sportiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 21. 02. 2013. | Komentara: 0

Bolji uslovi za žabaljske sportiste

ŽABALJ – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu danas je svečano pustila u rad rekonstruisanu Sportsku salu “Partizan” u Žablju. Svečanosti su prisustvovali predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica, kao i mnogi drugi sportski radnici.

LSV

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za rekonstrukciju pomenute sale izdvojio dva miliona dinara, dok je lokalna samouprava u istom projektu učestvovala sa 800.000,00 dinara. Sala će pre svega služiti borilačkim sportovima koji u ovoj opštini imaju dugu i uspešnu tradiciju. Na svečanosti proglašenja najboljih sportista i sportskih udruženja u opštini Žabalj, koja je prethodila otvaranju sportske sale, Čobanuova je dobila plaketu za doprinos i unapređenje sporta i sportske infrastrukture. Zahvalivši se domaćinu na priznanju, ona je istakla da primer opštine Žabalj treba da posluži i drugim lokalnim samoupravama u Vojvodini, a takođe i Srbiji, kako sport na lokalu može da se uredi i dobro funkcioniše.

– Drago mi je što je opština Žabalj prepoznala značaj sporta, a naročito rekreativnog, i što ulaže sve napore da ga još više unapredi. Sigurna sam da ćemo u ovim ljudima naći i pravog partnera u ciklusu javne rasprave o predlogu strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini, a što predstavlja prioritet našeg sekretarijata – rekla je Čobanu.

(BILSV, 21. 02. 2013.)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook