Budžetsko finansiranje za javne servise

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 03. 2013. | Komentara: 0

Budžetsko finansiranje za javne servise

NOVI SAD - Sadašnji model naplate TV pretplate preko javnog preduzeća za elektrodistribuciju pokazao se kao neefikasan, ali ni model naplate preko poreske uprave ne bi dao značajno drugačije rezultate, sem što bi tu država mogla lakše da sprovede mere prinudne naplate - rekao je za Dnevnik potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Prema njegovim rečima, u doba ekononomske krize najbolje rešenje je direktno budžetsko finansiranje.

– To s jedne strane, makar što se tiče finansiranja, javne servise vraća na nivo javnih preduzeća, ali je, s druge strane, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva ovaj model prihvatljiviji od bilo koje vrste takse koju svi plaćaju jednako, nezavisno od toga koliki im je kućni budžet i da li ga uopšte imaju – naveo je Grujić.

– Ni strategija razvoja medija, ni Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, ni Nacrt zakona o elektronskim medijima ne predviđaju gašenje Pokrajinskog javnog servisa, tako da bi suprotna odluka bila ne samo iznenađujuća, već bi imala karakter ograničenog državnog udara u medijskoj sferi - ukazao je on.

Komentarišući izjavu potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da je RTV podređena samo Demokratskoj stranci, Slaviša Grujić je naglasio da političke stranke, naročito one na vlasti, nastoje da imaju presudan uticaj na medije. Ali, zato, kako kaže, postoji javno mnjenje i njega treba dalje razvijati da bi se taj uticaj amortizovao i smanjio, ako već ne može potpuno da se izbegne.

(BILSV, 10.03.2013)



Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.
Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook