Čanak i Vujović sutra o problemima finansiranja Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 04. 2015. | Komentara: 0

Čanak i Vujović sutra o problemima finansiranja Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i ministar finansija Dušan Vujović razgovaraće sutra u Beogradu o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine. Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas za Tanjug da će, prema njegovim informacijama, do sastanka, koji je dogovoren u Skupštini Srbije, doći u zgradi ministarstva finansija. 

LSV

Rekao je da je do sastanka došlo pošto je Čanak pitao Vujovića može li se Vojvodini dugovati, "po našim procenama više od milijardu evra jer Vlada Srbije ne poštuje ustavnu odredbu o izdvajanju sedam odsto budžeta za pokrajinu". Prema njegovim rečima, Vujović je, ne odredivši se prema tome da li se duguje ili ne, i da li moze da se duguje ili ne, rekao da može da se razgovara.
– Videćemo šta će biti posledica razgovora... ali u svakom slučaju, posle Čankove opaske za skupštinskom govornicom (prilikom usvajanja ovogodišnjeg budžeta) o dugovanjima, oni su se dogovorili o sastanku – rekao je Kostreš.

(BILSV, 27. 04. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook