Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

Novi Sad, 11. decembra 2018 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine.  

Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine 27. februara 2004, i da će uskoro biti njen petnaesti rođendan, što je čini najdugovečnijom vojvođanskom zastavom.

LSV

Čanak je objasnio i da je zastava crvene, plave i bele boje, jer se time ukazuje na to da je Autonomna Pokrajina Vojvodina deo Republike Srbije, kao i da tri žute zvezdice u plavom polju predstavljaju tri vojvođanske regije - Srem, Banat i Bačku. 
Istovremeno, ona šalje i snažnu poruku o važnosti i potrebi evropskih integracija Republike Srbije, ali i o AP Vojvodini kao evropskoj regiji.    

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je zaključio i da već skoro deceniju i po ova zastava Vojvodine „odražava sve one različitosti na koje smo ponosni i po kojima je ona poznata i priznata kao evropska regija: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost“.

Zastavu je preuzeo direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan, sa svojim saradnicima.

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook