Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak sastao se u Domu Narodne skupštine sa državnim ministrom Gruzije za evropske i evro-atlantske integracije Viktorom Dolidzeom, sa kojim je razgovarao o razmeni iskustava između dveju zemalja u procesu evrointegracija.

lsv

Čanak je istakao da u parlamentu postoji većinski konsenzus po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i da je 86 odsto narodnih poslanika pro-evropski opredeljeno, bez obzira da li predstavljaju vladajuću partiju ili opoziciju. Naglasio je i da su evrointegracije strateški cilj Srbije, jer će dovesti do uspostavljanja stabilnosti u regionu, dok će na unutrašnjem planu omogućiti ekonomski i politički razvoj Srbije. 

Čanak je, takođe, dodao da je međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dveju država veoma važno za dobre bilateralne odnose i da će Srbija i Odbor za evropske integracije pružiti podršku i razmeniti iskustva sa gruzijskim kolegama o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

(BILSV, 14.11.2017)



Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Za zapošljavanje u Kikindi izdvojeno 15 miliona dinara

KIKINDA – U budžetu opštine Kikinda za zapošljavanje je izdvojeno 15 miliona dinara. Od te sume pet miliona dinara biće udruženo sa sredstvima iz Republike, koja je kikindskoj opštini, na ime Lokalnog akcionog plana, odobrila 4,8 miliona dinara.
Izjave | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Informatika nije dala svoj, već novac Novosađana

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić rekao je danas novinarima da je potrebno pokrenuti istragu protiv rukovodstva JP „Informatika“ o načinu na koji je ovo gradsko preduzeće finansiralo izdavanje muzičkog CD-a u višemilionskom iznosu.
Događaji | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Podrška Zakonu o železnici zavisi od prihvatanja amandmana LSV

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik istakao je danas da je poslanička grupa Lige podnela nekoliko amandmana na Predlog zakona o železnici i da će podrška ovom zakonskom aktu zavisiti od prihvatanja tih amandmana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook