Podrška Zakonu o železnici zavisi od prihvatanja amandmana LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Podrška Zakonu o železnici zavisi od prihvatanja amandmana LSV

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik istakao je danas da je poslanička grupa Lige podnela nekoliko amandmana na Predlog zakona o železnici i da će podrška ovom zakonskom aktu zavisiti od prihvatanja tih amandmana.

LSV

On je prilikom današnje rasprave ocenio i da je logično da se ovim Predlogom isprave nedostaci i loše strane zakona, ali da je potrebno i obezbediti stručan kadar i tekuće uslove u železnici.

- Uzalud mi donesemo zakone, makar i  najbolje na svetu, kad su nam železničke stanice stare sto godina, neuređene, krovovi prokišnjavaju, prozori su polupani. Takve železničke stanice prepoznaju se po neredu. Pruge su zarasle korovom, bandere pored pruge su već davno pokradene, a sada dolazi na red da se šine nose u staro gvožđe. O lokomotivama da i ne pričam. Kod nas u Senti još saobraća jedan šinobus koji je stariji od mene. Sretan je taj koji može da stigne do Subotice i nazad - istakao je Čizik, predstavljajući stanje na železnici.

Dodao je i da je tehničko stanje železnice u AP Vojvodini takvo da, kada bi Vojvođani imali lokomotive, pruge, stanice i celu infrastrukturu kakva je postojala pre sto godina, oni bi bili srećni.

- Tada je sve bilo novo, sve je funkcionisalo, red vožnje je uvek bio ispoštovan, putnici su putovali uljudno i bezbedno, saobraćaj se odvijao precizno, roba je uvek stizala na vreme i neoštećena - ukazao je poslanik LSV.

On je napomenuo da su problemi dublji od onoga što primenom zakona može da se reši.

- Železnica je teško bolesna. Boluje od prekomerne centralizacije, kao mnogo toga u Vojvodini. Primera radi, u ovom Predlogu zakona od AP Vojvodine nema ni „V“. Niko ne razmišlja o tome da bi svima bilo korisnije i bolje da se Vojvodina angažuje u ruvođenju železnicom - zaključio je Karolj Čizik.

(BILSV, 08.05.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook