Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je pravo vreme za raspravljanje pitanja Vojvodine, i to bez hipoteke i tapije Kosova.

Nenad Canak

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada kazao da ta stranka mora tu defanzivu da preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja. On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo, i upitao kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a. Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije.

Lider LSV je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz LSV. On je dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, „neki partneri nisu to umeli da urade na pravi način". „Svako mora čistiti prvo u svojim redovima", ukazao je Nenad Čanak.

(BILSV, 16.03.2013)




Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook