Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je pravo vreme za raspravljanje pitanja Vojvodine, i to bez hipoteke i tapije Kosova.

Nenad Canak

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada kazao da ta stranka mora tu defanzivu da preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja. On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo, i upitao kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a. Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije.

Lider LSV je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz LSV. On je dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, „neki partneri nisu to umeli da urade na pravi način". „Svako mora čistiti prvo u svojim redovima", ukazao je Nenad Čanak.

(BILSV, 16.03.2013)




Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook